زرد چوبه، دشمن سرطان

سالانه در جهان بیشتر از 7 میلیون نفر جان خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست میدهند. همچنین بر اساس این آمار، تخمین زده شده است که تا سال 2020 این تعداد به 15 میلیون نفر نیز میرسد.
سالانه در جهان بیشتر از 7 میلیون نفر جان خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست میدهند. همچنین بر اساس این آمار، تخمین زده شده است که تا سال 2020 این تعداد به 15 میلیون نفر نیز میرسد.
پژوهشگران در دنیا همواره به دنبال راهکاری برای درمان این بیماری هستند.در این راستا راههای طبیعی درمان همیشه جایگاه ویژهای داشتهاند. بیشتر راهکارهای درمانی فعلی برای بیماری سرطان درمانهای (( تک هدفی )) هستند. به دلیل پیچیدگی و تعدد مسیرها در ایجاد و پیشرفت این بیماری باید داروهایی استفاده و تولید شوند که بتوان درمان (( چند هدفی )) داشته باشند. در همین راستا به گفته محققان طب سنتی و پژوهشگران ماده “کورکومین” که از گیاه دارویی زردچوب به دست میآید، میتواند چند هدفی باشد.
زردچوبه یکی از گیاهانی است که به دلیل داشتن ترکیباتی بسیار مفید، دارای خواص دارویی بسیار بالایی است و مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته. یکی از این ترکیبها، ماده ای رنگی به نام ” کورکومین ” است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن برای درمان بیماری سرطان بسیار مفید است. با توجه به اهمیت بسیار بالای این ماده در فرآیندهای زیستی و درمان بسیاری از بیماریها، پژوهشگران گروه زیست شناسی در بسیاری از دانشگاه ها تاثیر زردچوبه را بر رشد و تکثیر سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار دادهاند.
برای انجام این نوع پژوهش، ابتدا ساقه های زیر زمین یا به اصطلاح ریزومهای زردچوبه، تهیه و عصاره آنها گرفته شده است. سپس تاثیرات این عصاره و بهطور خاص ماده کورکومین زردچوبه، بر رشد و تکثیر سلولهای سرطانی بررسی شد. همچنین به منظور مشخص شدن چندهدفه بودن این ماده دارویی و طبیعی ارزشمند، به بررسی DNA نیز پرداخته شده است.
نتایج این پژوهشها حاکی از آن بود که عصاره مورد بررسی به دلیل داشتن ” ترکیبات فنلی ” و خاصیت آنتیاکسیدانی ناشی از حضور ترکیباتی مثل کورکومین، میتواند از طریق کاهش میزان رادیکالهای آزاد، تأثیرات پیشگیرانه و همچنین تأثیرات درمانی روی سلولهای سرطانی داشته باشندهمچنین بر اساس این تحقیقات و نتایج، محققان مشاهده کردند که کورکومین میتواند از طریق توانایی قطعهقطعه کردن DNA سلولهای سرطانی به قطعات کوچکتر، منجر به از بین رفتن چنین سلولهایی شوند. بنابراین نتیجهگیری محققان و پزشکان فوق که مطالعه آنها میتوان از ترکیبات زردچوبه برای تولید داروهای جدید و ارزانتر در پیشگیری و بهبود بیماری سرطان استفاده کرد.
یکی از این محصولات دمنوش شیر زردچوبه است. ( برای خرید این محصول لطفا کلیک کنید )
لازم به ذکر است که ” آنتیاکسیدانها ” موادی مغذی هستند که میتوانند از تخریب غشای سلولهای بدن جلوگیری کنند. درواقع آنتیاکسیدانها باعث خنثی کردن ” رادیکالهای آزاد ” میشوند. رادیکالهای آزاد، خود مولکولهایی هستند که به دلیل فقدان پوسته الکترونی کامل، عکسالعمل شیمیایی بالایی نسبت به سایر مولکولها و ساختارهای سلولی دارند و به شدت باعث تخریب آنها میشوند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید